Het Leidsch Singelspel (2016)

Al eerder schreef ik over mijn stage, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Niet alleen is het goed voor mijn netwerk en mijn portfolio, ik krijg er ook de ruimte om mijn creativiteit de vrije loop te laten. En die creatieve vrijheid is duidelijk terug te zien in mijn meest recente project (al zeg ik het zelf!).

Voor twee hele leuke Unit-2 leden, Barbara van Druten en Niki Koutouras, (samen vormen zij The City Plug-in) ben ik een tijdje terug begonnen aan een promotiefilmpje voor hun educatieve bordspel, een combinatie van gezelligheidsspellen wat doet denken aan ‘Ganzenbord’ en ‘Mens-erger-je-niet’. Het Leidsch Singelspel was, zoals ik het zou beschrijven, eerder al een levensgroot bordspel dat op verschillende plekken in Leiden heeft gelegen. Door middel van een QR-code kon men deelnemen aan het spel en allerlei vragen over de stad beantwoorden. Heel erg modern dus!

Nu is en ouderwets bordspel-versie in de maak en mensen kunnen deze bestellen; Zijn er genoeg bestellingen, dan gaat de productie van Het Leidsch Singelspel van start. Bij te weinig bestellingen krijgt iedereen zijn geld terug. (Dus waarom zou je het niet doen als Leidenaar? Ga naar de website, maar niet voordat je mijn blog gelezen hebt!)

Een modern project van twee creatieve dames vraagt ook om een moderne en creatieve manier van promotie! Ik heb in maart geschreven over een interactieve video (Who Said It?!) die ik als experiment gemaakt heb en die er goed genoeg uitzag om te delen op het internet, dus ik wist dat ik in staat ben zoiets te maken en het aan te bieden aan mogelijke opdrachtgevers. Barbara en Niki zagen dit filmpje en waren er enthousiast over. Zo ontstond het idee om in een interactieve video enkele bordspel-elementen te verwerken en met behulp van illustraties uit het spel zelf, een heuse animatie te maken. Veel stress en twee maanden verder is hier dan eindelijk het resultaat.

Ik zal je verder niet in spanning laten; Bekijk hieronder (op een PC/laptop!) het promotiefilmpje voor ‘Het Leidsch Singelspel’!

 

Advertentie